Susamlı Toplar

Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 buçuk çay kaşığı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı susam

Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, yumurta, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştırıp çırpıyoruz.
  2. Üzerine unu da ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Üzeri için yumurtayı çırpıp üzerine pekmezi ekliyoruz.
  5. Susamları tavada kavurduktan sonra karışımımıza ekliyoruz.
  6. Hamurumuzu toplar haline getirip üzeri için hazırladığımız sosumuz ile kaplayıp tepsiye dizip 20 dakika 180 derece fırına atıyoruz. Afiyet olsun♥️.

Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Dalgona Kahvesi (İtalyan Versiyonu)
Sultan Kebabı
Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Çırpılmış Bal Kahvesi
Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Efsane Sosuyla Islak Kek
Hdabla | © 2025 |