Mini Meyveli Tart

Mini Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
  • 1/2 (yarım) su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (azar azar eklenecek)

Kreması için:

  • 500 mililitre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krem şanti

Mini Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini streç sinemayla kaplayıp yarım saat dolapta dinlendirin.
  3. Bir tencereye tereyağı, vanilya ve krem şanti hariç öteki krema materyallerini alıp karıştırın ve orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  4. Krema yoğunlaşınca ocaktan alıp, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın.
  5. Krema biraz soğuyunca içine krem şanti ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Soğuması için üzerini streç sinemayla kaplayıp dolaba kaldırın.
  6. Yarım saat dinlenen hamuru dolaptan alın ve tart kalıplarına yerleştirin. Yerleştirdikten sonra üzerine çatalla delikler açın.
  7. 180 derece evvelce ısınmış fansız fırında 16-17 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarın.
  8. Kremayı sıkma torbasına alıp tartların üzerine sıkın. En son meyvelerle üzerini dilediğiniz formda süsleyin. Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mini Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Saray Aşuresi
Tavuk Baget (Tom ve Jerry’nin Meşhur Tavuk Bageti)
Şam Böreği
Süt Helvası
Limonlu Enfes Tiramisu
Bebekler İçin Doyurucu Çorba
Hdabla | © 2025 |