Etli Çiğköfte

Etli Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 100 gram yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet küçük maydanoz

Etli Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dört yemek kaşığı isotu bir su bardağı zeytinyağ ile ıslıyoruz.
  2. Daha sonra sarımsağı soğanı ince ince doğruyoruz.
  3. Maydanozumuzu da ince ince doğruyoruz.
  4. Domateslerimizi rendeliyoruz su yerine domates rendesi ile yoğurcağız konservede olabilir.
  5. Yoğurma kabına üç su bardağı köftelik simit doğradığımız soğanı sarımsağı salçamızı alıp yoğurmaya başlıyoruz .
  6. Salçamız uygunca rengini verdikten sonra isot baharatımızı atıp tekrar yeterlice yoğuruyoruz.
  7. Azar azar domates rendemizi alıp tekrardan yormaya başlıyoruz domates sosumuz bitene kadar tıpkı süreci gerçekleştiriyoruz yoğurarak daha sonra etimizi alıp en az 20 dakika yoğuruyoruz şayet köfte harcımız kuru olduysa 3-4 tane buz atarak yeterlice yormaya devam ediyoruz.
  8. En son basamakta nar ekşimizide alıp iki yoğurduktan sonra maydanozu ekleyip bir 10 dakikada o denli yoğuruyoruz ( biz acıyı çok sevdiğimiz için kuru atom biberleri robotta çektim içine ek ettim) şimdiden deneyenlere afiyet olsun ☺️.

Etli Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deneyen Herkes Bayıldı Sadece 5 Malzemeyle Tam Kıvamında Sütlaç
Tahin Dolgulu Balkabağı Topları
Evde Pizza Tarifi
Reyhan Şerbeti
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
Patatesli Havuçlu Salatalık Mezesi
Hdabla | © 2025 |