Sirkem Otu Böreği

Sirkem Otu Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo sirken otu
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yufka
  • Tuz
  • Pul biber

Sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine dökmek için;

  • 1 adet maden suyu
  • Çörekotu

Sirkem Otu Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sirken otlarını güzelce yıkayın ve doğrayın( ben iri doğramayı tercih ediyorum).
  2. Soğanları ve sarımsağı zeytinyağında kavurun, pembeleşmesini bekleyin ve sirken otlarını atın.
  3. Çok pişirmeyin hafif canlı kalmalı yani birkaç dakika kâfi zira fırında da pişiyor unutmayalım baharatlarını atın.
  4. Sos gereçlerini farklı bir kapta karıştırın.
  5. Tepsinin en altına yufkayı gergin olmayacak biçimde serin sos gezdirin tekrar bir kat yufka ekleyin ve gereçleri koyun üzerine tekrar yufka sos ekleyin kenarları bükün.
  6. Üstüne maden suyu dökün.
  7. Dilerseniz çörekotu gezdirin.
  8. Yarım saat çekmesini bekleyip 180 derece fırına atın ben üzeri kızarınca alıyorum.

Sirkem Otu Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Pasta
Lavaş Ekmeği
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Sadece Üç Malzemeyle Karpuz Dondurması
Pancar Mezesi
Ev Yapımı Sokak Simidi
Hdabla | © 2025 |