Ispanaklı Tuzlu Kek

Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı doğranmış ıspanak
  • Dilediğiniz peynir çeşidi

Üzerine;

  • Susam

Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtalar ve tuz 5 dakika çırpılır.
  2. Daha sonra yoğurt ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
  3. Son olarak sıvı yağ ve un eklenir kek hamuru hazırlanır.
  4. Kek hamuruna ıspanak ve peynirler eklenip spatulayla gereçler homojen olarak karışana kadar karıştırılır.
  5. Üzerine bol susam serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Bezesi
Sandviç Poğaça Tarifi
Bebek Kahvaltı
Kalıpsız Evde Dubai Çikolatası
Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek
Kaymaklı Sahanda Yumurta
Hdabla | © 2025 |