Ispanaklı Tuzlu Kek
Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı doğranmış ıspanak
- Dilediğiniz peynir çeşidi
Üzerine;
- Susam
Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtalar ve tuz 5 dakika çırpılır.
- Daha sonra yoğurt ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
- Son olarak sıvı yağ ve un eklenir kek hamuru hazırlanır.
- Kek hamuruna ıspanak ve peynirler eklenip spatulayla gereçler homojen olarak karışana kadar karıştırılır.
- Üzerine bol susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ispanaklı Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













