Çilek Rüyası

Çilek Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker

Piştikten sonra;

  • 200ml krema
  • 3 yemek kaşığı labne

Üzerine;

  • 400 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su (bardak ölçüsü 200ml)

Çilek Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye un, nişasta şeker yumurta sarısını koyup, üzerine 1kg süt ü ekleyelim. Çırpıcıyla karıştırarak, kısık ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Daha sonra krema ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım. Kaselere hisse edelim.
  2. Çileği yıkayıp dilimlere ayıralım. Tencereye koyup, üzerine nişasta, şeker ve suyunu koyup karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca kaselerin üzerine dökelim.
  3. Soğuduktan sonra servis yapalım, afiyet olsun🤩

Çilek Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Ekmeği
Havuçlu Kabak Mücver
Vişneli Ayva Tatlısı
Pastane Poğaçası
Çanakta Haydari
Üsküp Böreği
Hdabla | © 2025 |