Çilekli Çikolata Dilimleri

Çilekli Çikolata Dilimleri Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 10-15 adet çilek

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı un (ben tam buğday unu kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram bitter damla çikolata

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

Çilekli Çikolata Dilimleri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremizin içine sütü ve şekeri koyalım ve biraz karıştıralım. Akabinde unu ve nişasta ve kakaoyu da koyarak daima karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebi pişmeye yakın tereyağ ,damla çikolata ve vanilyayı da ekleyerek çok az daha karıştırıp altını kapatalım.
  3. Kare borcamın tabanını biraz su ile çalkalayarak dilimlediğimiz çilekleri dizelim.
  4. Muhallebiyi sıcakken çileklerin üzerine dökerek buzdolabında 3-4 saat kadar bekletelim.
  5. Tatlımız soğuyup kıvam alınca karşıt çevirerek üzerine kakao serperek servis edelim.

Çilekli Çikolata Dilimleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Pastası
Dereotlu Poğaça
Profiterol
Tulumba Tatlısı (Videolu)
Elmalı Kurabiye
Mini Vitamin Bombası Püresi (6 Ay Ve Üzeri İçin Uygun)
Hdabla | © 2025 |