Soslu Tas Kebabı
Soslu Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 650-700 gram dana kuş başı
- 2 orta bu türlü yada 1 büyük patates
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- 6- 2 yemek kaşığı tereyağı v
- 1 fincan sıvı yağ
Soslu Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye az yağ koyup, et suyunu salıp, çekene kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede tereyağ ve sıvı yağ eklenip eritilir ve küp küp doğranmış patates eklenip kızartılır.
- Domates rendelenir içine salça koyulur karıştırılır ve patateslerin üzerine eklenip biraz kavrulur baharatlar eklenir.
- Soslu patatesler biraz fokur dakikanızı sonra etler içine eklenir (ben etin suyunu yada yağını kullanmıyorum tadını bozuyor)
- Biraz kaynadıktan sonra servise hazırdır afiyet olsun. 🙏
Soslu Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








