Tantuni
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana antrikot
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 adet domates
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Lavaş
- Tuz
- Toz biber
- Toz sumak
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayıp tuz ve sumakla ovun. İnce doğradığınız maydanozun bir kısmı ile karıştırın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- İnce doğranmış etleri düdüklüde yarım bardak su ve ayçiçek yağı ile 5 dakika haşlayın.
- Haşladığınız etleri geniş bir tencereye alıp toz biber ve tuz atıp ayçiçek yağında 5 dakika kadar kavurun. Etin suyundan da biraz eklerseniz lezzetli olur. Dürüm yapacağınız lavaşı etin yağı ile yağlayın.
- Lavaşa biraz et koyup soğan, domates ve maydanoz ile dürüm yapıp servis edin. Afiyet olsun.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











