İzmir Bombası Tarifi
İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)
İçi için;
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
Üzeri için;
- Pudra şekeri
İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su sıvı yağ, toz şeker, vanilyayı bir kaba alalım üzerine yavaş yavaş un ekleyelim. Kıvam aldıktan sonra üzerini kapatalım. Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru uzun bir formda yuvarlayalım ve küçük küçük kesimlere ayıralım.
- Ayırdığımız kesimleri yuvarlayalım beze haline getirelim tek tek açıp ortalarına çikolata sürelim etrafından toparlayıp tekrardan elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Pişen izmir bombasını servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 🥰🥰
İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














