Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)

Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4-4,5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve toz şekeri alıp karıştıralım, akabinde un hariç başka malzemeleride ekleyip tekrar karıştıralım unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  2. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim,üzerine yumurta sarısı sürelim yavaşça toz şeker serpelim.
  3. 180°ısınmış fırında 30-35 dk. Kurabiyelerimiz kızarana kadar pişirelim. Çay kahve eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun 🤤🤤🤤

Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Topalak Köfte
Çilekli Magnolia
Yayla Çorbası
Kek Tarifi
Puf Puf Limonlu Ve Yaban Mersinli Cupcake (Videolu)
Katıklı Dolma
Hdabla | © 2025 |