Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)

Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı yağ ( 1/2 (yarım) ayçiçek 1/2 (yarım) zeytinyağı )
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyım dereotu
  • Yeterli ölçüde beyaz peynir

Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı materyaller ile birlikte tuz şeker eklenip karıştırılır, dereotu ek edilir.
  2. Karıştırmaya devam edilerek dört su bardağı un teker teker eklenir.
  3. İlk bardaktan sonra kabartma tozu ek edilir.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılır.
  6. Hamur top haline getirilir.
  7. El avucu içerisinde öteki elle bastırılarak hamur açılır.
  8. İçerisine peynir konulur.
  9. Hamurun uçları birleştirilir.
  10. Yuvarlak formlar verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  12. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)
Baguette Çıtır Çıtır
Enfes Limonata
Hamburger Tarifi
Tuzlu Kurabiye (Nefis)
Hdabla | © 2025 |