Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası

Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 5-6 yaprak akdeniz (esmer) kıvırcık
  • 3-4 kol taze nane saplarından ayıklanmış ( yaprakları)
  • 4-5 kol maydanoz saplarından ayıklanmış (yaprakları)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 adet küçük mor kuru soğan (isteğe bağlı)
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı siyah dilim zeytin ( isteğe bağlı)
  • 1 avuç mısır
  • 100 gram erzincan tulum peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)

Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıvırcık marulları kalın kalın doğrayalım. Salatalığı alacalı soyup, yuvarlak dilim biçiminde doğrayalım. Kapya bineri yuvarlak biçiminde ve çeri domatesleri dörde doğrayalım. Maydanoz ve naneyi bütün yaprak halinde yahut ikiye bölerek ilave delim. Dereotunu doğrayalım saplarını ayıklayarak.
  2. Eğer kırmızı soğan kullanacaksanız ince ince doğrayın.
  3. Doğradığımız tüm gereçleri derin bir kapta harmanlayalım.
  4. Ayrı bir kapta tuz, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırarak sosunu hazırlayalım.
  5. Hazırladığımız sosu da ekleyelim. Tekrar salatayı elimizle harmanlayalım. Salataları başka salata kaselerine koyalım.
  6. Sunum için; son olarak mısır, şayet kullanacaksanız zeytin dilimlerini ve erzincan tulum peynirini salatanın üzerine serpelim. İsterseniz limonunu ve sos gereçlerini karıştırmadan başka ayrı isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Erzincan Tulum Peynirli Akdeniz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tavası
Kremsi Kıvamlı Spoonful (Yumurtasız)
Kolay Lavaş Tost Tarifi (Tavada)
Mantar Dolma
Soğuk Baklava
Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |