Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket toz krem şanti

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım sonra sırasıyla un vanilya kabartma tozunu ekleyelim çırpmaya devam edelim dik dörtgen bir borcamı sıvı yağla yağlayalım ve kekimizi dökelim. 180 derece de pişirelim.
  2. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım kremasını yapalım kremanın birinci soğukluğu çıkana kadar bekleyelim, sonra toz krem şantiyi dökelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  3. Bir kapta keki ıslatacağımız süt ve şekeri güzelce çırpalım, soğuyan kekimizi ıslatalım, sonra üzerine kremamızı dökelim ve üzerine hindistan cevizini serpelim.

Yapanlara afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolatalı Cupcake
Enfess Sarımsak Soslu Tavuk Döner Tarifim
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Ramazan Ṣerbeti/üzüm Ṣerbeti
Fırında Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |