Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 1 dis sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker toz tatlı biber kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu taze nane
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları koyalım, erişteyi koyalım, kısık ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sonra yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım, salçaları katıp karıştıralım.
- Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım suyunu dökelim tuz baharat serpelim karıştıralım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
- Sonra biraz soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz dereotu taze nane ekleyip karıştıralım servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Yeşillikli Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







