Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda)

Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre günlük süt
  • 1 paket activia probiyotik (ilk yoğurt için maya)

Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ocakta kaynatmadan yoğurt mayalama sıcaklığına gelecek halde ısıtalım.
    “40-50 derece” activia probiyotik yoğurt mayasını kaseye her minik kavanoz için 1 çay kaşığı olacak halde koyuyoruz, içerisine biraz süt ekleyip homojen karışım elde ediyoruz.
  2. Karışımı süte ekleyip karıştırdıktan sonra kavanozlara bölüp üzerini bir süzgeç ve pak bir bez ile kapatarak 6-8 saat maya uykusuna bırakıyoruz.
  3. Sonrasında 1 gece ağzı açık buz dolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun bebişlere 💚

Not:1 yaş öncesi çiğ inek sütü hekimimiz tavsiye etmediği için günlük süt kullanıyoruz

Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Domates Çorbası
Garanti Tarif Şekerpare
Sebzeli Köfte
Sebzeli Poğaça
Elma Ve Armutlu Kavanoz Maması
Hdabla | © 2025 |