Glazürlü Limonlu Kek
Glazürlü Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı un
Glazür için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı su
Glazürlü Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar güzelce çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuklarını da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip gereçler karışana kadar süratlice bir çırpıyoruz (bu kademede uzun müddet çırpmak hamuru lastikleştirecektir)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Birinci 25 dakika fırının kapağını katiyen açmıyoruz. Fırının performansına nazaran pişme mühleti değişebileceğinden denetimli pişiriniz.
- Glazürü için; derin bir kasede pudra şekeri, limon ve suyu karıştırıp kıvam alması için 5-10 dakika bekliyoruz. Biraz donmaya başlayınca fırından çıkarttığımız birinci sıcağı çıkmış kekin üzerine tüm glazürü döküp, yayıyoruz.
- Glazürün büsbütün katı bir form alması için keki dilimlemeden evvel 10 dakika bekleyiniz. Afiyet olsun!.
Glazürlü Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















