Tiramisu Kek

Tiramisu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram labne peyniri

Tiramisu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin yapılışı için; karıştırma kabına 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri alın, mikserle köpürene kadar güzelce çırpın. Üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. Ardından 2 yemek kaşığı kakao, 2 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin, tekrar mikserle çırpın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın, tabanını yavaşça unlayın. Hazırladığınız keki kalıba dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst ayarda fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğini denetim edin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Kremanın yapılışı için; bir tencereye 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı dolusu un, 1 yumurta sarısı ve 5 yemek kaşığı şekeri alın. Yeterlice çırpıp karıştırın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  5. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya 100 gram labne peynirini ekleyip karıştırın.
  6. Islatma karışımı için; başka bir yerde 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı nescafe ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın.
  7. Montaj için; soğuyan keki aksi çevirin. Nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenarlarına kaşıkla gezdirerek güzelce ıslatın.  Hazırladığınız kremayı kekin ortasına dökün.
  8. Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden evvel üzerine çokça kakao serpin.

Tiramisu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek
Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Kahvaltı Menüm
Havuçlu Cevizli Kış Keki
Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |