Tiramisu Kek
Tiramisu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gram labne peyniri
Tiramisu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin yapılışı için; karıştırma kabına 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri alın, mikserle köpürene kadar güzelce çırpın. Üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Ardından 2 yemek kaşığı kakao, 2 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin, tekrar mikserle çırpın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın, tabanını yavaşça unlayın. Hazırladığınız keki kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst ayarda fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğini denetim edin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Kremanın yapılışı için; bir tencereye 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı dolusu un, 1 yumurta sarısı ve 5 yemek kaşığı şekeri alın. Yeterlice çırpıp karıştırın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya 100 gram labne peynirini ekleyip karıştırın.
- Islatma karışımı için; başka bir yerde 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı nescafe ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın.
- Montaj için; soğuyan keki aksi çevirin. Nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenarlarına kaşıkla gezdirerek güzelce ıslatın. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına dökün.
- Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden evvel üzerine çokça kakao serpin.
Tiramisu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






