Fındıklı Kakaolu Kek

Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 adet yumurta
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️2,5 su bardağı süt
  • ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • ️1 yemek kaşığı nişasta
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 su bardağı un
  • ️1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürüp beyazlaşana kadar mikserle yüksek periyotta çırpalım. Tüm gereçleri ek edip tekrar çırpalım.
  2. Yağlayıp yavaşça unladığımız kek kalınına kek hamurunu dökelim. Alt kısmından hafif hafif vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  3. Önceden ısınmış 170 derece fırında 40 dk pişmeye bırakalım.
  4. Pişen kekimiz soğuduktan sonra kalıbı zıt çevirip keki çıkaralım.
  5. Dilerseniz sunum sırasında üzerine pudra şekeri serpebilir, ya da sıvı kremayı ısıtıp, içerisinde çikolata eriterek hamak hazırlayarak kekinizi süsleyebilirsiniz.
  6. Ben dondurucuya da atacağım için üst kısmını sade bıraktım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗

Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Patatesli Kek
Krem Şanti
Muhallebili Çikolata Soslu Pasta
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Gün Menümüz 2
Hdabla | © 2025 |