Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram güllaç
  • 2 lt süt (10 su bardağı)
  • 1.5 su bardağı şeker (biraz daha fazla da olabilir tatlı seviyorsanız ikinci bardağın 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ünü doldurun)
  • İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Süslemek için fındık ceviz nar

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şekeri eriyene kadar karıştırıp mayalama sıcaklığına kadar ısıtalım.
  2. Tepsimize evvel biraz süt daha sonra bir yaprak güllaç yerleştirelim. Her kattan sonra kepçe ile bastırarak sütün üste çıkmasını sağlayalım. Bu evrede yaprakların parlak yüzü üste gelmelidir.
  3. Son yaprakta isteğe nazaran 1 yemek kaşığı gül suyunu süte katıp o denli dökelim.
  4. Ceviz vs yi soğutup dilimleyip servis ederken üzerine serpelim. Ortasına da koyabilirsiniz.

Not:Biraz oda sıcaklığında soğusun sonra kapatıp dolaba koyun ki hamur olmasın. Dilimlemeyi soğukken yapın. Kırarak farklı tepsilerde kullanabilirsiniz.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Ejder Meyvesi Ara Öğün (1 Porsiyon – Minimalist Versiyon)
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Fırın Mücver
Köri Soslu Tavuk Dönerli Fırın Sütlü Patates
Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü)
Hdabla | © 2025 |