Frambuazlı Tiriliçe
Frambuazlı Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 1/5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Islatmak için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 poşet kremşanti
- 1/5 su bardağı süt
- 300 gram frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
Frambuazlı Tiriliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için; 4 yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sonra yağ su ve kabartma tozunu ek edip, alttan üste hakikat karıştırılır un azar azar ek edilerek homojen kıvamı alınca tepsiye yağlı kağıdın üzerine eşit yayılır.
- Önceden 160° ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pandispanya piştikten sonra tıpkı tepside zıt çevrilerek yağlı kağıt üzerinden çıkartılır.
- 5 su bardağı süte şeker ilave edilerek karıştırıp şeker eridikten sonra eşit olacak halde pandispanyanın üzerine gezdirilir.
- Sütü çektikten sonra kremşanti paketin üzerinde yazıldığı üzere hazırlanır 2 yemek kaşığı ayrılır kalan kremşanti pandispanyanın üzerine yayılır.
- Frambuaz su şeker ve nişasta 1 tencereye alınır, nişasta eriyene kadar karıştırılır, ocakta karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca kapatılır.
- Arada bir soğuyana kadar karıştırılır kabuklanmaması için.
- Soğuduktan sonra kremşantinin üzerini kaplayacak formda tepsiye yayılır.
- Ayrılan 2 kaşık kremşanti dolap poşetine katılır poşetin köşesi az birşey delinerek şeritler halinde frambuazın üzerine sürülür.
- Kürdan yardımı ile fotodaki üzere biçim verilir 2 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Frambuazlı Tiriliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













