Evde Nefis Tavuk Döner
Evde Nefis Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk bonfile (tavuk but ile karışık yaparsanız daha hoş okur)
Sos için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (biber yahut domates salçası size kalmış)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- 1 yemek kaşığı sirke
Sunum için;
- 2 adet orta uzunluk domates dilimlenmiş
- 2 adet kuru soğan ince kıyılmış maydanoz ve sumak ile harmanlanmış
- 1 küçük kase pirinç pilavı her tabak için (tarif için)
Evde Nefis Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos için olan gereçleri bir kaba koyalım ve güzelce karıştırıp sos haline getirelim.
- Tavukları büyük kesimler halinde dönerlik keselim ve soslayalım. Sosladıktan sonra; bir naylona ve streçe saralım, derin dondurucuya kaldıralım. 2-3 saat bekletelim. Biraz sertleşince yani tam donmadan dolaptan çıkaralım.
- Sertleşen tavuğu ince ince döner keser üzere keselim. Kestiğimiz dönerleri bir tavaya alalım. Tavuk suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim. Pişirirken gerekirse sıvı yağ koyabiliriz.
- Döner büsbütün suyunu çekince bir tarafı yanacak halde (aynı dönercide olduğu gibi) pişirmeye devam edelim.
- Döner pişince tavada bekletelim; bu sırada tabağı hazırlayalım.
- Sunum işin; tabağa bir kase yardımıyla pirinç pilavı koyalım. Sumak ve maydanozla harmanlanmış ve ince kıyılmış kuru soğanı da ekleyelim. Domatesleri de ince dilimleyip tabağa koyalım.
- Son olarak pişirdiğimiz tavuk dönerini de tabağa aldıktan sonra lavaşla servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Evde Nefis Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















