Kuruvasan
Kuruvasan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya (yada bir paket kuru maya)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adete oda sıcaklığında yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4.5 su bardağı un
Hamuru açmak için;
- Nişasta
Hamurun ortalarına sürmek için;
- Eritilmiş tereyağı
Kuruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve ılık suyu kaba ek ediyoruz mayalanması için bekliyoruz 10 dk.
- Daha sonra ılık süt, sıvı yağ ve yumurtayı tuzu ek edip karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip güzelce yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvama geldikten sonra 5-10 dakika daha yoğurup nemli bir bezle 15 dakika dinlenmeye alalım.
- Dinlenen hamuru 14 eşit modüle bölüp bezeler haline getirelim. Birinci 7 parçayı bir tabak büyüklüğünde olacak biçimde nişastayla birlikte açalım her bir modüle eritilmiş yağdan sürüp üst üste koyalım. En üsttekine de yağ yüz sürüp bir streçle kapatalım.
- Daha sonra kalan 7 parçayı da birebir halde yapalım. Birinci yaptığımız 7 parçayı açalım açtıktan sonra 12 eşit kesim ile keselim her bir kesimin kısmını nutella koyalım ya da çikolata saralım.
- Daha sonra öbür 7 parçayı da tıpkı halde yapalım.
- Bu süreci bitirdikten sonra üzerine bir bez kapatıp burası çok kıymetli mutlaka yapılması gerekiyor yarım saat tepside dinlenmesi gerekiyor.
- Dinlendikten sonra üzerine yumurta sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun ♥️.
Kuruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













