Kısır (Harika Bir Lezzet)
Kısır (Harika Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 çay bardağı ince bulgur
- 1 iri uzunluk kuru soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı yeditürlü
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- 1 adet limon
- Marul
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- Havuç
- Kırmızı lahana
- Nane
- Reyhan
- Kırmızı lahana turşusu
- Salatalık
- Domates
Kısır (Harika Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsağı robottan geçirip ince bulgurla bir arada kaynamış su ile ıslatalım. Ben 4 bardak sıcak su kullandım kabın ağzını kapatıp 20 dk bekleyelim.
- Biber salçası ve sıvı yağ ekleyip 5 dk yoğuralım baharatları, nar ekşisini, limonu sonra başka doğranmış materyalleri ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Kısır (Harika Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













