Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle

Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç ben basmati kullandım
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet taze soğan
  • 1 küçük bağ dereotu otu
  • Birkaç kol maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çok az kimyon
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 fincan sirke enginarları bekliyoruz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak enginarları temizleyip, sirkeli suda bekletiyoruz, sonra iç harcı hazırlıyoruz.
  2. Pirinci yıkadıktan sonra kuru soğan, taze soğan, dereotu, maydanozu doğruyoruz. Tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağ ek edip karıştırıyoruz.
  3. Ardından temizlediğimiz enginarların içine iç harcı her yaprak ortasına ortasına istikrarlı biçimde dolduruyoruz.
  4. Tencereye dizip, su ek edip ocağa alıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Patates Çorbası
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta
Puf Börek
Tarçınlı Cevizli Bisküvi Kurabiye
Bayrama Kaymaklı Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |