Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 1 su bardağı pirinç ben basmati kullandım
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet taze soğan
- 1 küçük bağ dereotu otu
- Birkaç kol maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az kimyon
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 1 fincan sirke enginarları bekliyoruz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak enginarları temizleyip, sirkeli suda bekletiyoruz, sonra iç harcı hazırlıyoruz.
- Pirinci yıkadıktan sonra kuru soğan, taze soğan, dereotu, maydanozu doğruyoruz. Tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağ ek edip karıştırıyoruz.
- Ardından temizlediğimiz enginarların içine iç harcı her yaprak ortasına ortasına istikrarlı biçimde dolduruyoruz.
- Tencereye dizip, su ek edip ocağa alıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















