Dereotlu Havuçlu Poğaça
Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet havuç rendesi
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un (kontrollü halde ilerleyin, kulak göğsünden yumuşak hamur olmalı, çok yoğurmanıza gerek yoktur. 10 dk dinlendirilecek)
İçi için:
- İsteğe bağlı rastgele bir çeşit peynir (ben lor ve kaşar peyniri koydum)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm materyaller bir kaba alınıp yoğurulur.
- Mandalina büyüklüğünde hamur avuç içinde açılıp, içine peynir konur ve d formunda kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarı açılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











