Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?

Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Çorba için:

  • 4 yemek kaşığı yahut 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • 5 su bardağı (1 litre) sıcak su (eğer et/tavuk suyu yoksa toplam 6 su bardağı olağan su kullanılabilir)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını alıp ısıtın, akabinde tel şehriyeyi ekleyip birkaç dakika kavurun.
  2. Kavurma süreci kısa sürmeli, şehriyelerin rengi hafif dönünce 1 su bardağı et/tavuk suyu ve 5 su bardağı sıcak suyu ek edin.
  3. Karışımı kaynamaya bırakın. Bu sırada terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu bir kapta pürüzsüz olana kadar yeterlice çırpın.
  4. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ek edip karıştırın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
  5. Son olarak tereyağını eritip toz kırmızı biberle yavaşça kavurun ve servis öncesi çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Bebek Kahvaltısı +7
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Orman Kebabı
Vanilyalı Çilekli Kek
Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)
Fasulye Turşusundan Kavurma
Hdabla | © 2025 |