Hamsi Kuşu

Hamsi Kuşu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 tane taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım kilo mısır unu

Hamsi Kuşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenip kılçığı alınmış hamsileri ince ince doğrayıp kenara alıyoruz, sonrasında taze soğanı kuru soğan ve sarımsağı da birebir biçimde incecik doğruyoruz.
  2. Bir kabın içerisine hamsi hariç tüm materyalleri ekleyerek hafif su vere vere hamuru yoğuruyoruz, hamurun kıvamı mısır ekmeği hamuru üzere olacak.
  3. Hamur hazır olduğunda hamsileri de ek ederek tekrar yoğuruyoruz.
  4. Bu sürecin akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak köfte biçimi verip tavada gerili önlü kızaracak formda pişiriyoruz.

Deneyenlere afiyet şifa olsun 🙏🏻💕

Hamsi Kuşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portatakal Kabuğu Reçeli
İce Latte (Soğuk Kahve)
Patatesli Çıtır Börek
Bisküvili Toplar (Fırınsız Pişmeyen Truff)
Porsiyonluk Tiramisu
Fıstıklı Sarma Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |