El Açması Milföy Börek

El Açması Milföy Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli )

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Yufkaları yağlamak için;

  • 200 gram tereyağı

El Açması Milföy Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ,maya, tuz, yağı karıştırma kabına koyun karıştırın üzerine unu ekleyin lakin denetimli olsun ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim .
  2. 5 bezeye ayırıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlensin daha kolay açılır.
  3. Bezeleri 40 cm büyüklükte açalım ve yağlayıp zarf formunda katlayalım .
  4. Açtığımız öteki yufkanın üzerini yağlayıp ortasına evvelce katladığımız yufkayı koyup tekrar zarf biçiminde katlayalım.
  5. Bütün yufkaları açıp zarf yaptıktan sonra üzerine poşet serip dolapta 1 saat bekletelim yada buzlukta 20 dakika bekletelim.
  6. Daha sonra altına un serpip yufkayı merdane ile açabildiğimiz kadar açalım kare formunda 39 modüle böldükten sonra içine kaşar peyniri koyup üçgen halinde kapatalım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede altı ve üstü yeterlice kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

El Açması Milföy Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Biberli Ekmek
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Leziz Kekimiz
Atom Sebzeli Omlet
Sütlü Mısır Çorbası
Karidesli Şehriye
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |