Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpmaya dev edelim, daha sonra limon kabuğunda ekleyelim.
  2. Ardındanda unu denetimli bir biçimde ekleyelim kek kalbimizi tereyağı ile yağlayıp üzerine un serpiştirelim ki kekimiz hoş çıksın daha sonra karışımımızı kalıbımıza dökün.
  3. 180 derecelik fırında denetimli bir formda pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Efsane Akışkan Çikolatalı Sosuyla Kedi Dili Tatlısı
Kfc Tavuk Tarifi
Mozaik Pasta
Bol Soslu Islak Kek
Kayık Kıymalı Kabak
Hdabla | © 2024 |