Çanak Enginar Dolması
Çanak Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet çanak enginar
- 18-20 adet asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 3 adet taze soğan (sadece yeşil sapı)
- Çeyrek demet dereotu
- 3-4 kısım taze nane (sadece yaprakları)
- 1 fincan kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucu ile tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Tuz
Çanak Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak küp formunda doğranmış soğanları 5 dk kavurun.
- Üzerine yıkanmış pirinçleri ek edip 2-3 dk daha kavurun ve soğumaya bırakın.
- Ardından tüm yeşillikleri, baharatları ve kuş üzümünü ek edip karıştırın.
- Ardından 2 tane yaprağı uç ucuna alıp ortasına limonla ovduğunuz enginarı yerleştirip üzerine pirinçini ekleyin tüm uçlarını pirinçi kapatacak biçimde sırayla bir ortaya toplayın.
- Son yaprakla üstünü kapatıp tavaya dizin.
- Üzerine limon ve zeytinyağını ekleyip son olarak enginarların yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyip 30-35 dk kısık ateşte pişirin.
- Lokum üzere ağızda dağılan nefis enginarlarınız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐.
Çanak Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














