Fıstıklı Künefe

Fıstıklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

Künefe için;

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz fıstık

Şurup için;

  • 3 su bardağı su
  • 3sb toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Tepsi için;

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

Fıstıklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce künefe tatlısını şerbet hazırlamaya başlayarak yapın. Bir tencereye su ve şeker koyarak kaynamaya bırakın. Şerbet kaynatıldıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyin.
  2. 10 dakika kaynadıktan sonra, şerbeti hazırladığınız tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Tereyağını bir tencerede eritin, sonra derin bir kaba dökün, kadayıfı küçük modüllere ayırın, sonra derin kâseyi ekleyin, tereyağı ve kadayıfı karıştırın.
  4. Tepsiye tereyağını yayın kadayıfın yarısını eşit formda ekleyin,toz fıstığı ortasına serpin elinizle kadayıfın üzerine bastırın. Ocağın altını orta ateşte açın ve künefeyi 5 dakika kadar pişirin.
  5. Sonra öteki tarafı çevirerek pişirin, bir tabak yardımı ile çevirme süreci yapabilirsiniz.
  6. Diğer tarafı 5 dakika içinde pişirin ve şurubu pişerken dökün.
  7. Şurubu emdikten sonra künefeyi ocaktan alın. Üzerine fıstık, kaymak, dondurma koyarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Fıstıklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akordiyon Patates
Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Kedi Dilli Çilekli Kolay Pasta
Limonlu Kuşkonmaz
Sütlü Kız Pastası
Glutensiz Reçelli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |