Kremalı Pankek Tarifim
Kremalı Pankek Tanımım İçin Malzemeler
Pankek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kreması için ;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Kremalı Pankek Tanımım Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayalım tereyağı ve vanilya hariç öteki materyalleri tencereye koyup pişirelim.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp üzerine vanilya ve tereyağını koyalım karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Pankek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Daha sonra kalan gereçleri koyup güzelce çırpalım.
- Yanmaz tavamızı ısıtalım üzerine yemek kaşığı ile hamurumuzdan koyalım üstü göz göz olduğu vakit aykırı çevirelim böylelikle pişirelim.
- Bütün kek hamuru bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
- Bir kek alalım parasına krema sürelim ve üzerine bir kek daha kapatalım.
- Bütün pankekler bitene kadar sürece devam edelim.
- Üzerine çikolata sosu ile süsleyelim tanımımız servise hazır.
Deneyen herkese afiyet olsunn çok hafif oldu. 🙃🙃.
Kremalı Pankek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı


















