İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine irmik ek edip orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavuralım.
  3. Ocağı kısarak 3 dakika daha kavurma sürecine devam edelim.
  4. Daha sonra toz şekeri de ekleyip 4 dakika daha kavuralım.
  5. Ocağı en kısık ateşe alarak suyu ek edelim.
  6. 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım.
  7. Daha sonra helvamız biraz akışkan haldeyken ocağı kapatalım.
  8. Tavanın kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  9. İrmik helvamız servise hazır. Afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Ekşili Meksika Salatası
Kaymak Pasta
Sac Tava
Kuru Domates Mezesi
Güveçte Domates Sos Ve Kaşarlı Sucuk
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Hdabla | © 2025 |