Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (dark)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı kakao (dark)
  • 1 çay kaşığından biraz az tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına üç adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri alarak 3-4 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekinizde yumurta kokusu olmadan yumuşacık pişecektir.
  3. Ayrıca yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  4. üzerine bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt ve bir paket vanilya ek edip tekrar çırpalım.
  5. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekinizde yumurta kokusu olmadan yumuşacık pişecektir.
  6. Ayrıca yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  7. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt ve bir paket vanilya ek edip tekrar çırpalım.
  8. Ardından dört yemek kaşığı dark kakao, elenmiş bir paket kabartma tozu ve elenmiş 1,5 su bardağı unu ekleyerek gereçler karışıncaya kadar birkaç dakika daha çırpalım.
  9. Dark kakaoyu tüm marketlerdeki pasta gereçlerinin satıldığı reyonda çarçabuk bulabilirsiniz.
  10. Ayrıca kekinizin hoş kabarması için kuru gereçleri ekledikten sonra çok fazla çırpmamaya ihtimam gösterin.
  11. Güzelce karıştırdığımız kek hamurumuzu sıvı yağ ile yağladığımız 24 x 35 cm boyutundaki dikdörtgen borcama boşaltalım.
  12. Önceden ısıttığımız 180° fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  13. Pişen kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
  14. Biz de bu ortada sosu için tencereye üç yemek kaşığı dark kakao, bir çay kaşığından biraz az tuz, yarım su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı toz şeker ve bir su bardağı sütü alalım.
  15. Malzemelerimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
  16. Tenceremizi ocağa alalım ve orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  17. Fokurdamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım ve sosumuzu ılımayı bırakalım.
  18. Daha sonra sosumuzu daha düzgün çekmesi için kekimizi dilediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
  19. Ardından ılıyan sosumuzu kekin her yerine gelecek formda gezdirelim.
  20. Sosunu çekmesi için kekimizi en az 2 saat dinlendirelim.
  21. Daha sonra kekimizi dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzet Dolu Tırşık Çorbası
Orman Meyveli Kek
Ağlayan Kek
Zeytinyağlı Pırasa
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar
Acıbadem Kurabiye
Hdabla | © 2025 |