Balcan Kebabı
Balcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kebaplık balcan
- 10 adet domates
- 10 adet biber
- 1 kg az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber silme
- 1 tatlı kaşığı tuz
Balcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, pul biber ,karabiber, tuz harmanlanır.
- Balcanlar görseldeki üzere kesilir.
- Kıyma cevizden daha büyük modüller alarak tepside göründüğü üzere balcanların ortasına konulur.
- Balcan bitene kadar süreç tekrarlanır.
- Ardından öbür bir tepside evvel biberler sap kısmı alınıp uzunlamasına ikiye kesilerek tepsinin içine düzülür.
- Üzerine 4’e bölünmüş domatesler kapatılır iki tepside evvelce ısıtılmış 200 derece fırına verilip pişirilir.
- Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊.
Balcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











