Balcan Kebabı

Balcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kebaplık balcan
  • 10 adet domates
  • 10 adet biber
  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber silme
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, pul biber ,karabiber, tuz harmanlanır.
  2. Balcanlar görseldeki üzere kesilir.
  3. Kıyma cevizden daha büyük modüller alarak tepside göründüğü üzere balcanların ortasına konulur.
  4. Balcan bitene kadar süreç tekrarlanır.
  5. Ardından öbür bir tepside evvel biberler sap kısmı alınıp uzunlamasına ikiye kesilerek tepsinin içine düzülür.
  6. Üzerine 4’e bölünmüş domatesler kapatılır iki tepside evvelce ısıtılmış 200 derece fırına verilip pişirilir.
  7. Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun😊.

Balcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Bolonez Soslu Makarna
Kaplumbağa Kurabiye (Videolu)
Konya Usulü Yoğurt Çorbası
Cream Puff
Az Porsiyon Güllaç
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)
Hdabla | © 2025 |