Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması

Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutmalık patlıcan ve biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Pirinç (30 yemek kaşığı pirinç)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurutmalıklarımızı güzelce sudan geçirelim.
  2. Kaynar suya evvel patlıcanları haşlayalım sonra biberleri.
  3. Haşladığımız kurutmalıkları soğuk suda şoklayalım.
  4. Haşlarken çok yumuşak olmamasına dikkat edelim.
  5. İç harcı için : yağımızı tavaya alalım soğan, sarımsak ince ince doğrayıp güzelce kavuralım üzerine salçaları ekleyelim daha sonra pirinçleri tuz, karabiber, toz kırmız biberi, nane ekleyip bi hoş karıştıralım.
  6. Kavurmuş olduğumuz iç harçlarını bi hoş dolmalarımızın içlerini dolduralım dikkat etmemiz gereken ağzına kadar doldurmamak yarısına kadar dolum yapmamız lazım.
  7. Güzelce doldurduğumuz dolmaları tenceye dizelim.
  8. Üstüne göz kararı yağ gezdirelim.
  9. Dolmamızın üstüne ağzı açılmasın diye dolma taşı koyalım varsa yoksa tabak koymanız tavsiye ederim.
  10. Suyu için 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz ve bir su bardağı su ekleyip salçayı eritelim.
  11. Dolmaları üzerine döktükten sonra üzerine geçecek kadar su ekleyelim.
  12. Pirinçler piştiği vakit bilin ki dolmamız pişmiştir demektir. Şimdiden afiyet olsun 💜.

Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Kaşarlı Sebzeli Köfte
Kuru Cacık
Domates Kebabı
Mozaik Pasta
Meyveli Detoks Smoothie Tarifi – ( Fruit Detoks Smothie – Amerikan Mutfağı )(Videolu)
Biber Kebabı
Hdabla | © 2025 |