Evde Pizza Tarifi

Evde Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un

Sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
  • Bir çimdik tuz

İç gereçleri için;

  • Mantar
  • Sucuk
  • Salam
  • Sosis
  • Mısır
  • Kaşar
  • Zeytin
  • Kapya v
  • Yeşil biber(ben ewdeki olan malzemelerimle yptim.siz istediğiniz üzere damak zevkinize nazaran yapabilirsniz)

Evde Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Hamuru için sütümüzü yoğurma kabına alıp mayamızı eritelim.
  3. Diğer gereçlerimizi ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru 10 dk dinlendirelim.
  5. Sonra sosumuzu ayarlayalim.
  6. Bütün gereçleri bir kaba alıp salçayı uygunca ezelim. (ben bir yemek kaşıği su ile sulandirdim biraz).
  7. Mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölelim.
  8. Hamurumuzu hertarafı düzgün olcak biçimde açalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim.
  9. Daha sonra hazırladığımız salçalı sostan hertarafına gelecek formda hamurumuza sürelim ve üzerine evvel rendelenmiş kaşar peynirlerimizi serpelim.
  10. Sonra hazırladığımız karışık gerecimizi her tarafına yayarak koyalım ve evvelden ısıtılmış fırınımızda 150derecede 25dakika pişirelim.
  11. Pizzalarımız pişmek üzereyken 5 dakika evvel çıkartıp rendelenmiş kaşar peynirinden üzerlerine de serpelim ve tekrar fırına verelim. (bn fazla kızartmiyorum katı olmasın dye hemde katı olmuyor siz damak zevkinize nazaran ayarlayablirsniz)deneyeceklere simdiden afiyet olsun☺️.

Evde Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Katlı Yaş Pasta
Kolay Az Malzemeli İrmik Helvası
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
İzmir Köfte
Cocostar Pasta
Soğan Salatası (Balık Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak)
Hdabla | © 2025 |