Evde Pizza Tarifi
Evde Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un
Sosu için;
- 2-3 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
- Bir çimdik tuz
İç gereçleri için;
- Mantar
- Sucuk
- Salam
- Sosis
- Mısır
- Kaşar
- Zeytin
- Kapya v
- Yeşil biber(ben ewdeki olan malzemelerimle yptim.siz istediğiniz üzere damak zevkinize nazaran yapabilirsniz)
Evde Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.
- Hamuru için sütümüzü yoğurma kabına alıp mayamızı eritelim.
- Diğer gereçlerimizi ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 10 dk dinlendirelim.
- Sonra sosumuzu ayarlayalim.
- Bütün gereçleri bir kaba alıp salçayı uygunca ezelim. (ben bir yemek kaşıği su ile sulandirdim biraz).
- Mayalanan hamuru 3 eşit modüle bölelim.
- Hamurumuzu hertarafı düzgün olcak biçimde açalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim.
- Daha sonra hazırladığımız salçalı sostan hertarafına gelecek formda hamurumuza sürelim ve üzerine evvel rendelenmiş kaşar peynirlerimizi serpelim.
- Sonra hazırladığımız karışık gerecimizi her tarafına yayarak koyalım ve evvelden ısıtılmış fırınımızda 150derecede 25dakika pişirelim.
- Pizzalarımız pişmek üzereyken 5 dakika evvel çıkartıp rendelenmiş kaşar peynirinden üzerlerine de serpelim ve tekrar fırına verelim. (bn fazla kızartmiyorum katı olmasın dye hemde katı olmuyor siz damak zevkinize nazaran ayarlayablirsniz)deneyeceklere simdiden afiyet olsun☺️.
Evde Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














