Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 5-6 su bardağı un

İçine;

  • Peynir yada zeytin

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri karıştırın bir kabın içine alın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin çok sert bir kıvamda olmasın.
  3. Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra 30 kesime bölüp form verin.
  4. 15 dk tepsi mayası beklettikten sonra 200 derecede 15 dk ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika denetimli pişirin.Afiyet olsun.

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Soğan Salatası
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
5 Dakikada Tavada Tuzlu Kek (Acıkınca , Kahvaltıya Sahura Mis)
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
Milföy Çanağında Tavuk
Yeşil Cacık
Hdabla | © 2024 |