Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3-4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Ceviz içi

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcımızı yapmakla başlayalım.
  2. Elmaları kabuğunu soyup rendeleyelim.
  3. Rendelediğimiz elmaları genişçe bir tavaya alalım üzerine bir yemek kaşığı şeker ekleyip pişirelim.
  4. Pişen iç harcımızın altını kapatıp tarçın ve ceviz ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Hamurumuz için yoğurt, süt, sıvı yağ, şekeri karıştıralım.
  6. Kabartma tozu ve unu eleyerek denetimli halde ekleyerek yoğuralım.
  7. Ele yapışmayacak bir hamur elde edeceğiz.
  8. Hazır olan hamurumuza istediğiniz üzere form verip içerisine elmalı iç harçtan çok olmayacak biçimde koyup hal verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  9. 170 ° ısıtılmış fırında denetimli pişirin.
  10. Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra istediğiniz formda süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. 🌹.

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Pasta
Garnitürlü Kuskus Salatası
Bal Badem Pastası
Baklava Tadında Tatlı
Şekilli Fransız Tostu (Çocuklar Bebişler Bayılacak Bayat Ekmeler Yenilsin)
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı
Hdabla | © 2025 |