Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 3-4 adet elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tarçın
- Ceviz içi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımızı yapmakla başlayalım.
- Elmaları kabuğunu soyup rendeleyelim.
- Rendelediğimiz elmaları genişçe bir tavaya alalım üzerine bir yemek kaşığı şeker ekleyip pişirelim.
- Pişen iç harcımızın altını kapatıp tarçın ve ceviz ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için yoğurt, süt, sıvı yağ, şekeri karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek denetimli halde ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edeceğiz.
- Hazır olan hamurumuza istediğiniz üzere form verip içerisine elmalı iç harçtan çok olmayacak biçimde koyup hal verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- 170 ° ısıtılmış fırında denetimli pişirin.
- Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra istediğiniz formda süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. 🌹.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










