Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için ;

  • 1 kase toz şeker
  • Sürülebilir çikolata yahut çikolata sosu
  • Antep fıstığı

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini güzelce homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra sırayla yumurta, sıvı yağ ve nişastasını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra sırayla kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip alabildiğince unumuzu koyup güzelce hamurumuzu kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ( hamurumuz sert olmayacak kulak göğsü kıvamındaki hamur her vakit daha düzgün sonuçlar verir ).
  4. Hamurumuzu ( isteğe bağlı buzdolabında üstü kapalı olacak halde yarım saat kadar dinlendiriyoruz ). Dinlenen hamur sürekli uygun sonuç verir kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeler elde edersiniz. 🤙.
  5. Son etap olarak da kurabiyelerimizi yuvarlak biçim vererek ortasında boşluk oluşturalım parmağımızla bastırarak yapabiliriz yahut bir aparattan yardım alabiliriz.
  6. Kurabiyelerimizi tepsiye almadan evvel şekere batırarak tepsiye alalım ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayardaki fırında denetimi bir halde pişirelim ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤎 bu lezzetli kurabiyeyi defterinize eklemeyi unutmayın 🤙🤎🍪.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dalgona Kahve ( Ev Yapımı Soğuk Kahve)
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)
Arabaşı Çorbası
Çilekli Kurabiye tarifi
Roka Cacık
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |