Elmas Kurabiye
Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un
Üzeri için ;
- 1 kase toz şeker
- Sürülebilir çikolata yahut çikolata sosu
- Antep fıstığı
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini güzelce homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sırayla yumurta, sıvı yağ ve nişastasını ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra sırayla kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip alabildiğince unumuzu koyup güzelce hamurumuzu kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ( hamurumuz sert olmayacak kulak göğsü kıvamındaki hamur her vakit daha düzgün sonuçlar verir ).
- Hamurumuzu ( isteğe bağlı buzdolabında üstü kapalı olacak halde yarım saat kadar dinlendiriyoruz ). Dinlenen hamur sürekli uygun sonuç verir kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeler elde edersiniz. 🤙.
- Son etap olarak da kurabiyelerimizi yuvarlak biçim vererek ortasında boşluk oluşturalım parmağımızla bastırarak yapabiliriz yahut bir aparattan yardım alabiliriz.
- Kurabiyelerimizi tepsiye almadan evvel şekere batırarak tepsiye alalım ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayardaki fırında denetimi bir halde pişirelim ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤎 bu lezzetli kurabiyeyi defterinize eklemeyi unutmayın 🤙🤎🍪.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








