Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi
Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler
Mantar sote için:
- 250 gram istiridye mantarı (iri kesimlere ayrılmış)
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı ballı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (son aşamada)
Patates püresi için:
- 4-5 adet orta uzunluk patates (küp doğranmış)
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates püresi:Patatesleri tuzlu suda haşlayın 15 dakika. Yumuşayana kadar pişsinler. Çatalla bastırıldığında içine geçiriyorsa pişmiş demektir.
- Haşlanan patatesleri sıcakken ezin.
- Süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın ve tuzunu ayarlayın. Kenarda sıcak tutun.
- Mantar sote:Tavayı güzelce ısıtın, zeytinyağını ekleyin.
- Mantarları ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin (yaklaşık 7-8 dakika).
- Kuru soğanı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
- Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin.
- Ballı hardalı, karabiberi, pul biberi, limon kabuğu rendesini ve tuzu ekleyin.
- Son olarak tereyağını ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırın, ocaktan alın.
- Servis önerisi:Tabağa evvel patates püresini yayarak yerleştirin, üzerine mantar soteyi yerleştirin.
- Üzerine taze kekik yahut ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








