Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için ;

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Lahanası için :

  • 500 gram lahana turşusu
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı turşu suyu

Üzeri için:

  • Pulbiber
  • Yağ

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları doğrayıp turşu suyu ile haşlamaya başlıyoruz.
  2. Yaklaşık 10 dakika sonrasında 2 su bardağı olağan suyumuzu ekleyip onunla birlikte 15 dk daha haşlayalım.
  3. Diğer tarafta bulgur köftesi için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yaklaşık 5 dk kadar yoğuralım.
  4. Küçük top yuvarlaklar yapıp avucumuzun içinde bastırıp serce parmağımızı ortasına bastıralım bir tane de baht köftesi yapalım içerisine 😅( baht köftesi aileden gelen bir geleneğim😅).
  5. Yaptığımız köfteleri kaynayan lahana turşumuzun içerisine koyup birlikte 10 dk haşlayalım.
  6. En sonunda üzerine pulbiber yağ yapıp servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nevzine Tatlısı (Kayseriliden)
Şipşak Tiramisu! Tamamı Sadece 430 Kalori!
Kinoalı Omlet
Sebzeli Makarna
Çökertme Kebabı
Kıymalı Mantı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |