Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için ;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Lahanası için :
- 500 gram lahana turşusu
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı turşu suyu
Üzeri için:
- Pulbiber
- Yağ
Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanaları doğrayıp turşu suyu ile haşlamaya başlıyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika sonrasında 2 su bardağı olağan suyumuzu ekleyip onunla birlikte 15 dk daha haşlayalım.
- Diğer tarafta bulgur köftesi için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yaklaşık 5 dk kadar yoğuralım.
- Küçük top yuvarlaklar yapıp avucumuzun içinde bastırıp serce parmağımızı ortasına bastıralım bir tane de baht köftesi yapalım içerisine 😅( baht köftesi aileden gelen bir geleneğim😅).
- Yaptığımız köfteleri kaynayan lahana turşumuzun içerisine koyup birlikte 10 dk haşlayalım.
- En sonunda üzerine pulbiber yağ yapıp servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















