Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı yahut margarin (250 gr)
- 3 adet yumurta (birinin sarisini üzerine) (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (ılık)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep (evde yoksa sirkede olur)
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Çörekotu
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında tereyağı yada margarin uygun bir kaba alınır.
- Un hariç bütün materyaller eklenir karıştırılır.
- Un azar azar eklenir yoğrulur. Kıvamı yumuşak bir hamur oluyor ele yapışmayan.
- Hamurdan bezeler alınır ister sade ister peynir konarak yuvarlanır. Farklı biçimlerde verebilirsiniz. Ben sade yaptım.
- Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülür üzerlerine çörekotu serpilir. Susamda olur.
- Isıtılmış fırında 180 derecede denetimli pişirilir. 🥰🥰.
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












