Pratik Poğaça

Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım paket maya
- 2 yumurta beyazı
- Yarım çay bardağından biraz üst sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine sıvı gereçleri alalım karıştıralım.
- Daha sonra maya tuz şekeri ekleyelim.
- Yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak bir kıvam alınca üzerini kapatalım 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayıralım ufak ufak açalım içine peynir koyalım kapatalım.
- Üzerine ayırdığımız sarılardan sürelim.
- Susam ekleyip 180 derecelik fırında pişirelim ve servis edelim afiyet olsun 😋😋😋.
Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

