Pratik Poğaça

Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket maya
  • 2 yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağından biraz üst sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine sıvı gereçleri alalım karıştıralım.
  2. Daha sonra maya tuz şekeri ekleyelim.
  3. Yavaş yavaş unu ekleyelim yumuşak bir kıvam alınca üzerini kapatalım 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayıralım ufak ufak açalım içine peynir koyalım kapatalım.
  5. Üzerine ayırdığımız sarılardan sürelim.
  6. Susam ekleyip 180 derecelik fırında pişirelim ve servis edelim afiyet olsun 😋😋😋.

Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırnak Pide Tarifi (Lokantadaki Ekmekler Gibi)
Karamel Soslu, Biskivili Latteli Pasta
Kolay Pratik Demleme Usulü Spagetti
Etsiz Nohut
Mascarponeli Kolay Ve Nefis Cuplar
Çıtır Karides Kızartması
Hdabla | © 2024 |