Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı
Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yaprak milföy
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı vişne
- Yarım çay bardağı şeker
Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföyü küçük kareler halinde kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Vişne ve şekeri suyunu salıp yumuşayana kadar pişirip çeyrek çay bardağı suda açtığımız nişastayı ekleyip kıvam alana kadar pişirip soğuması için kenara alalım.
- Yoğurt, vanilin ve pudra şekerini güzelce çırpıp hazır edelim.
- Cuplara evvel milföy akabinde yoğurt, vişneli sos olacak formda paylaştıralım.
Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












