Kurabiyeli Dondurma
Kurabiyeli Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiyesi için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su pudra şekeri
- Alabildiği kadar un
- 4 yemek kaşığı kakao
Dondurması için;
- 150 gram krem şanti
- 1 su bardağı su
Süslemesi için;
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 su bardağı su
Kurabiyeli Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kurabiyemiz için elenmiş pudra şekerimizi kakaomuzu yağımız ile karıştıralım.
- Daha sonrasında elediğimiz unumuzla kıyır kıyır bir hamur elde edelim.
- Kurabiyemizi hal verelim. Evvelce ısıtılmış 150 derecelik fırında 15_20 dakika boyunca pişirelim.
- Fırından çıkarttığımız kurabiyemizi soğumaya bırakıp kremşantimizi su ile hazırlayalım buzdolabımızda bekletelim.
- Çikolata sosumuzu 1 bardak soğuk su ile pişirelim. Kabuk tutmasını engelleyerek orta ara karıştırı soğutalım.
- Pişirdiğimiz kurabiyemizi elimizle parçalayarak krem şanti ile karıştıralım. İsteğimize nazaran kakao ekleyebiliriz karışımımıza.
- Dondurma kaselerimize eşit olacak formda paylaştırarak üzerine 3 yemek kaşığı çikolatamızdan ekleyelim buzluğumuzda bekletelim.
- Servis ederken fındık vs ile süsleyebiliriz.
- Not : isteğimize nazaran kremşantimizi sade kakaolu yahut meyveli olarak kullanabiliriz ( ben sade tercih ettim ).
Kurabiyeli Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










