Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 kupa bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kupa bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt/yoğurt karışık kullanıyorum
- Yarım kupa nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı kaynamış su
- 3-4 kaşık bitter kakao
- Aldığı kadar elenmiş un
- Yarım çay kaşığı tarçın
Üzerine;
- Blenderdan geçirdiğim 2-3 kaşık vişne reçeli
- Ceviz
- Çikolata damla
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin klasik baş adımı yumurta ve şekeri güzelce çırpıyorsunuz.
- ***püf noktası kaynamış yarım bardak sıcak suyu azar azar içine katıp çırpmaya devam edin.
- Süt/yoğurt karışımımı, sıvı yağı ekleyeceğim sonra vanilya, kabartma tozu, nişasta ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unu ek ettiğimizde akışkan ve çok katı olmayan tam kek kıvamında olması gerekiyor (bazen kullanılan bardak/kaşık ölçüleri farklı kullanıyorsunuz tam kıvamında olmayınca makus yazıyorsunuz üzülüyorum).
- Ama bu tanımım daima puf puf kabarıyor !.
- Tarifimiz olağan koşullarda yalnızca bu kadar ve çok lezzetli. Kek kalıbına yarısını döküyorum.
- Kakao ek edip yarısını çikolatalı sevenlerdenim 🍫.
- Üzerine süsleme sanatı size kalmış,.
- Ben çektiğim vişne reçeli döktüm evvel sonra da damla çikolata ve ceviz.
- ***kalıbınızın içini yağlayıp içine un serpin kolay çıkmasını sağlayan bir formül.
- 170-180 derecede pişirebilirsiniz, sevgiler, afiyet, bal, şeker olsun.
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










