Puf Puf Kabaran Vişneli Kek

Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 kupa bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kupa bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt/yoğurt karışık kullanıyorum
  • Yarım kupa nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı kaynamış su
  • 3-4 kaşık bitter kakao
  • Aldığı kadar elenmiş un
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzerine;

  • Blenderdan geçirdiğim 2-3 kaşık vişne reçeli
  • Ceviz
  • Çikolata damla

Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin klasik baş adımı yumurta ve şekeri güzelce çırpıyorsunuz.
  2. ***püf noktası kaynamış yarım bardak sıcak suyu azar azar içine katıp çırpmaya devam edin.
  3. Süt/yoğurt karışımımı, sıvı yağı ekleyeceğim sonra vanilya, kabartma tozu, nişasta ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Unu ek ettiğimizde akışkan ve çok katı olmayan tam kek kıvamında olması gerekiyor (bazen kullanılan bardak/kaşık ölçüleri farklı kullanıyorsunuz tam kıvamında olmayınca makus yazıyorsunuz üzülüyorum).
  5. Ama bu tanımım daima puf puf kabarıyor !.
  6. Tarifimiz olağan koşullarda yalnızca bu kadar ve çok lezzetli. Kek kalıbına yarısını döküyorum.
  7. Kakao ek edip yarısını çikolatalı sevenlerdenim 🍫.
  8. Üzerine süsleme sanatı size kalmış,.
  9. Ben çektiğim vişne reçeli döktüm evvel sonra da damla çikolata ve ceviz.
  10. ***kalıbınızın içini yağlayıp içine un serpin kolay çıkmasını sağlayan bir formül.
  11. 170-180 derecede pişirebilirsiniz, sevgiler, afiyet, bal, şeker olsun.

Puf Puf Kabaran Vişneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Milföy Böreği
Orman Meyveli Cheescake
Herkesin Tarifini İstediği Kıbrıs Tatlısı Tarifim Bu Tarif Muhteşem
Trileçe
Tavuklu Sebzeli Pilav
Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Dip Sos (Videolu)
Hdabla | © 2025 |