Nefis Pırasa Tarifi
Nefis Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Pırasalar için:
- 5 adet pırasa
İç harcı için:
- 200 gram kıyma
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Biraz doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı toz biber
Sosu için:
- 500 ml su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Biraz tuz
- Üzeri için nar ekşisi
Nefis Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları 3 kesime bölüp güzelce yıkayın.
- Her bir parçayı uzunlamasına ortasına kadar kesin.
- Kaynar suya atıp yaklaşık 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan pırasaları ayırıp soğumaya bırakın.
- İç harç için tüm gereçleri bir kapta güzelce yoğurun.
- Bir pırasa yaprağını alın, alt kısmına harçtan ince bir biçimde yayın ve parmaklarınızla sıkıca sarın.
- Hazırladığınız sarmaları yan yana bir fırın kabına dizin.
- Sos için su, salça ve tuzu karıştırıp sarmaların üzerine dökün.
- Üzerine biraz nar ekşisi gezdirin.
- Kabın üstünü pişirme kağıdıyla örtün ve evvelce ısıtılmış 220°c fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Nefis Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















