Cepli Sandviç Poğaça Tarifi

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  •  1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • Aldığı kadar un ( 5 su bardağı yaklaşık)
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım 10 dakika bekletelim.
  2. Yumurtamızın beyazını içine sarısını üzerine sürmemiz için ayıralım.
  3. Unumuzu denetimi formda azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Mayalanması için en az 1 -1. 5 saat bekletelim.
  5. Mayalanan hamurumuzun havasının aldıktan sonra limon büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  6. Bezelerimizi ister merdane ile ister elimizle çay tabağı biraz büyüklükte açalım üzerini sıvı yağ ile yağlayalım ve ikiye katlayalım “d” formunda olacak.
  7. İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım. Fotoğraflarda görüldüğü üzere olacak formda yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. 10-15 dk. Tepside mayalandırın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dk pişirelim. (pişme müddeti fırınlar ortası değişiklik gösterebilir).
  10. Sandviçler soğuyunca ortalarına peynir, kaşar,salatalık,domates, marul yahut maydanoz koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun. 😋.

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır? – ( Tiramisu Tarifi – İtalyan Mutfağı )
Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle )
Cacık
Yaprak Sarma
Yeşil Mercimekli Kabak Yemeği
Mini Pide
Hdabla | © 2025 |